Mezym Forte 10000, 10 comprimate, Berlin-Chemie

Mezym Forte 10000, 10 comprimate, Berlin-Chemie -  - BERLIN CHEMIE A.G.
P32482
Acest medicament este indicat în tulburări diseptice datorate insuficienței secretorii a pancresului exocrin, pancreatite cronice, tulburări digestive prin exces alimentar (Indigestii). Indicații: Preparat enzimatic pe bază [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Mezym Forte 10000, 10 comprimate, Berlin-Chemie

Acest medicament este indicat în tulburări diseptice datorate insuficienței secretorii a pancresului exocrin, pancreatite cronice, tulburări digestive prin exces alimentar (Indigestii).

Indicații:

Preparat enzimatic pe bază de pancreatină, utilizat în tulburări ale funcției exocrine a pancreasului însoțite de tulburări de digestie. În tulburări ale funcției exocrine a pancreasului produse de o pancreatită cronică, mucoviscidoză, tulburări de nutriție, meteorism și complexul simptomatic Roemheldscher.

Rezecții simultane de stomac și intestin subțire, tranzit intestinal accelerat (nervozitate, afecțiuni intestinale infecțioase), tulburări în sistemul hepato-biliar, dispepsii. Administrarea simultană de alimentație vegetală, grasă sau greu digerabilă. Mezym forte este indicat și pentru eliminarea gazelor din intestin înainte de explorări diagnostice (Roentgen terapie).

Contraindicații :

Hipersensibilitate la enzimele pancreatice de origine porcină sau la oricare dintre excipienții medicamentului. Pancreatită acută și acutizări ale pancreatitei cronice în stadiul cel mai avansat al bolii.

Compoziție:

Un comprimat filmat gastrorezistent conține pancreatină (pulbere de pancreas de porc) 125 mg cu o activitate minimă: lipolitică 10000 U, amilolitică 7500 U și proteolitică 375 U și excipienți: nucleu - lactoză monohridat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona, stearat de magneziu; film gastrorezistent - hipromeloză, copolimer acid metacrilic: etilacrilat, trietîlcitrat, dioxid de titan (E171), talc, simeticona emulsie, macrogol 6000, carmeloza sodică, polisorbat 80, azorubină lac (E 122).

Mod de administrare :

Dozajul Mezym forte 10000 se stabilește în funcție de severitatea insuficienței pancreatice. Doza adecvată trebuie stabilită individual. În general, doza recomandată este de 1-2 comprimate filmate Mezym forte 10000 de 3 ori pe zi, administrate în timpul meselor.

În funcție de natura alimentelor ingerate, precum și de gradul cunoscut sau estimat al severității tulburărilor digestive, doza necesară poate fi mai mare. Mai ales în cazul pacienților care suferă de fibroză chistică, doza nu trebuie să depășească cantitatea de enzime necesară pentru digestia lipidelor, în funcție de cantitatea și tipul de alimente ingerate.

Creșterea dozei se face numai sub supravegherea medicului și depinde de simptomatologie (ex: steatoree și dureri abdominale). Nu trebuie depășită doză zilnică de enzime de 15000-20000 unități de lipază per kg.

Doză pentru copii trebuie stabilită numai de către medic. Comprimatele filmate trebuie înghițite întregi cu lichid suficient. La adulți, medicul va decide dacă este necesară administrarea de lungă durată a medicamentului. La copii, durata tratamentului trebuie stabilită de către medic.

Precauții :

Administrarea ocazională a Mezym forțe 10000 este benefică în faza de ameliorare a pancreatitei, pe parcursul etapei de reluare a alimentației, dacă mai există dovezi de insufiență pancreatică sau dacă această persistă. În timpul tratamentului, la pacienții cu fibroza chistică pot să apară obstrucții intestinale. De aceea, la apariția simptomelor de tip ileus, trebuie luată în considerare posibilatatea unei stricturi intestinale. Dacă simptomele digestive persistă sau se înrăutățesc sub tratament, este necesară evaluarea clinică și terapeutică a pacientului de către medic. Datorită conținutului de azorubină lac (E122), medicamentul poate provoca reacții alergice. Deoarece conține lactoză, pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la galactoza, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de la malabsorbție la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se depăși doza zilnică recomandată. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Reacții adverse :

Ca toate medicamentele, Mezym forte 10000 poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacțiile adverse sunt rare, chiar și în cazul administrării de lungă durată sau utilizării regulate a comprimatelor de Mezym forte 10000 în tulburările pancreatice. În cazuri izolate, după administrarea de pancreatină pot să apară reacții alergice imediate sau reacții de hipersensibilitate la nivelul tractului digestiv. De asemenea, în cazuri izolate, după administrarea de doze mari de pancreatină se pot produce stricturi ale regiunii ileocecale și ale colonului ascendent la pacienții care suferă de fibroză chistică. Datorită conținutului de azorubină (E122), medicamentul poate provoca reacții alergice. Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă sau dacă obsevați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului d-voastră sau farmacistului.

Sarcină și alăptarea:

Mezym forte 10000 se poate administra pe durata sarcinii și alăptării. În timpul sarcinii și alăptării adresați-vă medicului d-voastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utliza orice medicament.




Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review