Kreon 10000, 20 capsule, Viatris

Kreon 10000, 20 capsule, Viatris -  - MYLAN LABORATOIRES SAS
P00854
Acțiune terapeutică: Secreția enzimatică pancreatică absentă sau redusă (mai mică decât 10% din normal) necesită tratament de substituție. Enzimele pancreatice ingerate pe cale orală sunt necesare [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Kreon 10000, 20 capsule, Viatris

Acțiune terapeutică:

Secreția enzimatică pancreatică absentă sau redusă (mai mică decât 10% din normal) necesită tratament de substituție. Enzimele pancreatice ingerate pe cale orală sunt necesare pentru descompunerea nutrienților în vederea digestiei. Lipaza descompune grăsimile, amilază descompune glucidele, iar protează determină descompunerea proteinelor. Capsulele se dizolvă în stomac în câteva minute și eliberează sute de minimicrosfere. Toate minimicrosferele au un înveliș enteric, pentru a proteja enzimele, în special lipază, de la degradare și denaturare de către sucul gastric. Prin această formă galenică se obține un amestec omogen cu chimul gastric. Dimensiunea minimicrosferelor este importantă pentru asigurarea trecerii prin pilor în timpul fazei postprandiale (de digestie). Există argumente în sprijinul faptului că doar minimicrosferele cu dimensiuni de 1,4 mm ± 0,3 mm părăsesc stomacul în același timp cu mâncarea. Minimicrosferele de Kreon 10000 au un diametru între 0,7 și 1,6 mm. Solubilitatea preparatelor enzimatice determină, de asemenea, disponibilitatea enzimelor active în duodenul proximal. La un pH >= 5,5 învelișul enteric se dizolvă foarte repede și eliberează enzimele activate într-o proporție de 80% în interval de 30 de minute (la pH 6), asigurând digestia adecvată și absorbția nutrienților. 

Indicații:
Kreon 10 000 capsule este indicat în tratamentul insuficienței exocrine, cauzată de: fibroză chistică de pancreas; pancreatită cronică; pancreatectomie; gastrectomie totală; rezecție gastrică parțială (Billroth I/II); obstrucție ductală neoplazică (de ex., în neoplasmul de pancreas sau de cai biliare comune). Suplimentarea enzimatică pancreatică poate fi, de asemenea, de folos în tratamentul durerii pancreatice sau în tratamentul pancreatitei alogrefe tardive și al insuficienței pancreatice exocrine la vârstnici.
Dozare și mod de administrare:
Dozajul se adaptează la nevoile individuale și depinde de severitatea bolii și de conținutul mâncării.
Dacă nu este altfel prescris de către medic, la adulți (inclusiv vârstnici) și copii: inițial una sau două capsule la fiecare masă principală și o capsulă la fiecare gustare, apoi se ajustează doza în funcție de răspuns.
Experiența clinică arată că doza efectivă se poate situa între 5 și 15 capsule zilnic.
Capsulele trebuie înghițite cu lichid suficient (aproximativ 100 ml). Se recomandă să se ia jumătate sau o treime din doza totală la începutul mesei și restul în timpul mesei. Capsulele și microsferele trebuie înghițite întregi, fără a fi mestecate sau înghițite. Dacă înghițirea capsulelor este dificilă (de ex. la copii sau la pacienții vârstnici), capsulele pot fi desfăcute și minimicrosferele adăugate la o mâncare ușoară care nu necesită mestecare sau luate cu lichid. Orice amestec al minimicrosferelor în mâncare sau în lichid trebuie luat imediat și nu trebuie păstrat. Mestecarea sau zdrobirea minimicro-sferelor, ca și adăugarea minimicrosferelor în mâncare cu un pH mai mare de 5,5 distrug învelișul enteric protector.
Reacții adverse:
Incidența efectelor adverse corelat cu administrarea medicamentului este foarte scăzută (sub 1 %). Diareea, constipația, disconfortul gastric, greață și reacțiile dermice au fost raportate ocazional, la pacienții care primesc terapie de substituție enzimatică. Totuși, din cauza simptomelor obișnuite ale insuficienței pancreatice exocrine și, frecvent, a administrării concomitente a altor medicamente, nu s-a demonstrat clar că aceste efecte secundare sunt corelate cu administrarea de pancreatină. Dozele excesive de pancreatină pot stimula apariția hiperuricozuriei și hiperuricemiei.
Contraindicații:
Enzimele pancreatice nu trebuie administrate în timpul fazelor precoce ale pancreatitei acute și la acei pacienți cu hipersensibilitate cunoscută la pancreatină de origine porcină.
Sarcină și alăptare:
Nu există dovezi suficiente privind siguranța administrării de Kreon 10 000 în sarcină și lactație. De aceea, în timpul sarcinii și alăptării enzimele pancreatice trebuie administrate doar dacă beneficiile potențiale sunt mai mari decât riscul potențial.
Prezentare farmaceutică:
Capsule a 150 mg pancreatină în minimicrosfere cu înveliș enteric (echivalent cu 10 000 unități Ph. Eur. lipază, 8 000 unități Ph. Eur. amilază, 600 unități Ph. Eur. proteaze totale); cutii cu 20, 50 capsule.



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:29
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review