Furazolidon 100mg, 20 comprimate, Terapia

P00625
Furazolidon 100mg, 20 comprimate, Terapia - DIAREE - TERAPIA
5.0 (1 review-uri)
TERAPIA

Furazolidon este utilizat in tratamentul infectiilor intestinale determinate de bacterii.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Furazolidon 100mg, 20 comprimate, Terapia

Furazolidon 100mg, 20 comprimate, Terapia este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile).

Indicații:

Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază) şi al holerei.

Compoziție:

Substanţa activă este furazolidona. Fiecare comprimat conţine furazolidonă 100 mg.Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, stearat de magneziu, talc.

Mod de administrare:

Luaţi întotdeauna Furazolidon Terapia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Furazolidon Terapia 100 mg este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfecţii alimentare, dizenterii bacilare) sau al holerei : doza recomandată este de un comprimat Furazolidon Terapia 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidon Terapia 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Contraindicații:

Sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidon Terapia;

Aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);

Aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;

Asunteţi gravidă în ultimul trimestru;

Alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;

Aveţi insuficienţă renală severă.

Precauții:

Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Dacă sunteţi trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe poate fi necesară asocierea unor alte terapii.

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Interacțiuni:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu utilizaţi Furazolidon Terapia concomitent cu:

- unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO)

- simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrină, fenilefrină)

- antidepresive triciclice sau neuroleptice

- săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică;În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să apară unele reacţii denumite reacţii de tip disulfirăm care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei, dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice. Cereţi medicului dumneavoastră listă completă cu alimente care conţin tiaminăVă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Atenționări speciale:

Furazolidon Terapia 100 mg conţine un glucid denumit lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcină și alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se recomandă administrarea Furazolidon Terapia . Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi Furazolidon Terapia din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt.

Nu se cunoaşte dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, se recomandă să nu alăptaţi dacă utilizaţi Furazolidon Terapia. Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece, la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.

Reacții adverse:

Ca toate medicamentele, Furazolidon Terapia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază).

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Supradozaj:

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia puteţi prezenta dureri de cap, greaţă, vărsături, febră, dureri la nivelul articulţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie accelerată.

Forma de prezentare:

Cutie cu un blister din PVC/Al a câte 20 comprimate.

DCI FURAZOLIDONUM


Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:37
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (1)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review