Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis

Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis -  - LABORATOIRES THEA
P01498

Compoziție: Flacon picator de 10 ml. Fiecare ml conține: clorhidrat de antazolină 0,5 mg, clorhidrat de tetrizolină 0,4 mg, hidroxipropilmetilceluloză; conservant: clorură de benzalconiu 0,15

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis

Compoziție: Flacon picator de 10 ml. Fiecare ml conține: clorhidrat de antazolină 0,5 mg, clorhidrat de tetrizolină 0,4 mg, hidroxipropilmetilceluloză; conservant: clorură de benzalconiu 0,15 mg. Acțiune terapeutică: Ca antialergic, tetrizolină acționează ca vasoconstrictor, eliminând iritația și tumefacția inflamatorie a conjunctivei. Antazolina, agentul activ antialergic al Spersallerg-ului, este responsabilă de blocarea competitivă a receptorilor H1 ai celulelor efectoare, reducând astfel efectele eliberării histaminice la nivelul țesuturilor, împiedicând creșterea permeabilității capilare și, prin aceasta, contracția mușchilor netezi. Datorită acestor proprietăți, Spersallerg-ul este recomandat în tratamentul simptomatologiei apărute în urma eliberării histaminice. Secreția lacrimală se reduce ușor, în timp ce diametrul pupilar, acomodația și presiunea intraoculară rămân nemodificate. Proprietăți farmacocinetice: după înstilarea Spersallerg-ului, tetrizolină (alfa-simpatomimetic) se absoarbe prin vasele sanguine în cantitate extrem de mică. În contrast, antihistaminicele H1 se absorb rapid și ușor. Indicații: Conjunctivite iritante, afecțiuni alergice inflamatorii ale conjunctivei, în special în conjunctivită de primăvară și cea din febra fânului. Doze și mod de administrare: În faza acută se administrează o picătură la fiecare 3 ore, iar apoi pentru întreținere sunt suficiente 2-3 picături pe zi. În formele severe, Spersallerg poate fi utilizat o dată pe oră, fără să se constate reacții adverse. În cazul copiilor, nu se administrează peste 1-2 picături zilnic. Contraindicații: Hipersensibilitate la ingrediente. Glaucom cu unghi îngust. Măsuri de precauție: La copii, doza trebuie stabilită foarte atent pentru a împiedica apariția reacțiilor adverse. Pacienților cu lentile de contact li se poate instila Spersallerg doar atunci când aceștia nu le poartă. Sarcina și alăptare: nu există studii privind administrarea Spersallerg-ului în perioada de sarcină sau de alăptare. Reacții adverse: După înstilarea picăturilor poate fi resimțită uneori o ușoară senzație tranzitorie de arsură. Pot apărea, în special la copiii mici, cefalee, somnolență, tahicardie. Se poate dezvolta o reacție de hipersensibilizare la ingrediente (mai ales la antazolină). Atenție! Flaconul trebuie închis imediat după utilizare. Nu se folosește mai mult de o lună după deschiderea flaconului. Medicamentul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:37
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review