Iridium A Free solutie oftalmica, 10 ml, BioSooft Italia

  • -5%
Iridium A Free solutie oftalmica, 10 ml, BioSooft Italia - AFECTIUNI-ALE-OCHILOR - BIOSOOFT
Biosooft
P459820064
IRIDIUM A este o soluție oftalmică sterilă care conține acid hialuronic, extract de Echinacea purpurea și aminoacizi, care protejează epiteliul cornean și contribuie la creșterea pragului de [...]

Descriere: Iridium A Free solutie oftalmica, 10 ml, BioSooft Italia

IRIDIUM A este o soluție oftalmică sterilă care conține acid hialuronic, extract de Echinacea purpurea și aminoacizi, care protejează epiteliul cornean și contribuie la creșterea pragului de apărare biologic al filmului lacrimal, prin îmbunătățirea stabilității și conservarea caracteristicilor sale. Acidul hialuronic este un mucopolizaharid care face parte din compoziția mai multor țesuturi.

Are capacitatea de a adera la suprafață oculară asigurând protecția, lubrifierea și umidifierea acesteia. Datorită proprietăților sale mucoadezive rămâne mult timp pe suprafața ochiului și stabilizează filmul lacrimal. Extractul de Echinacea purpurea conține substanțe care s-au dovedit a fi capabile să susțină și să mențină funcția de apărare imunitară a filmului lacrimal și totodată facilitează procesele reparatorii ale suprafeței oculare.

Extractul de Echinacea este, de asemenea, un inhibitor al hialuronidazei. Această enzimă, de care depinde degradarea acidului hialuronic la nivelul țesuturilor, este aceea care facilitează răspândirea infecției de la focarul inițial. Tocmai datorită acestei proprietăți antihialuronidază funcția de apărare a organismului împotriva agenților infecțioși este crescută.

Aminoacizii L-prolină, L-glicina, L-lizina și clorhidrat de L-leucină, conținuți în produs, cresc lubrifierea suprafeței oculare și pot contribui la îmbunătățirea protecției epiteliilor supuse stresului de diferite tipuri. Hidroximetilglicinatul de sodiu (N-IG) este un derivat de aminoacid de concepție nouă, care datorită activității antimicrobiene este un conservant eficient și nu are efecte nocive asupra suprafeței oculare.

Compoziție:

Acid hialuronic sare sodică 0.150 g Echinacea purpurea Extract uscat 0.200 g N-hidroximetil glicinat 0.002 g Edeteat de sodiu 0.100 g L-prolină 0.0752 g L-glicina 0.100 g L-lizina HCl 0.014 g L-leucina 0.0108 g Soluție izotonică tamponată pH 7.2 Z.b.a 100 ml

Indicații:

Substituient lacrimal util în protejarea corneei și pentru creșterea pragului de apărare al suprafeței oculare chiar și în prezența alterărilor histologice ale corneei, tulburărilor glandulare conjunctivale, tipice blefăritelor.

Mod de administrare:

1-2 picături, în sacul conjunctival de 2-3 ori pe zi sau după indicația medicului oftalmolog.

Produsul poate fi instilat și atunci când există lentilă de contact fără a necesita îndepărtarea acesteia.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscută la oricare din componentele produsului său la alte substanțe strâns corelate din punct de vedere chimic.

Precauții și atenționări:

Produsul este steril până la deschiderea flaconului. Închideți bine flaconul după utilizare și evitați contactul între picurator și ochi sau orice alt obiect pentru a preveni contaminarea soluției. Nu utilizați produsul după 30 de zile de la prima deschidere a flaconului. Nu utilizați produsul după data de expirare indicată pe flacon

. Nu stocați la temperaturi mai mari de 25 grade C. Produsul este numai de uz oftalmic extern. În caz de administrare concomitentă de soluții oftalmice cu scop curativ, consultați medicul oftalmolog. Nu utilizați produsul dacă flaconul este deteriorat. Nu utilizați în caz de infecții la ochi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Efecte secundare:

Nu au fost raportate efecte secundare după administrarea produsului. În cazul apariției reacțiilor adverse, vă rugăm să întrerupeți folosirea produsului și să vă adresați medicului oftalmolog. După aplicarea produsului poate să apară o ușoară estompare a vederii dar este trecătoare.

Prezentare:

10 ml



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review