Solutie oftalmica Xanterdes, 20 flacoane monodoza x 0.3 ml, Sifi

P479853039
Solutie oftalmica Xanterdes, 20 flacoane monodoza x 0.3 ml, Sifi - AFECTIUNI-ALE-OCHILOR - SIFI
SIFI

Este indicat pentru a ameliora disconfortul și iritarea ochilor, cauzate de condiții de mediu precum praf, căldură, fum, vânt, aer condiționat, alergeni.

[...]

Solutie oftalmica Xanterdes, 20 flacoane monodoza x 0.3 ml, Sifi

Proprietati:
- este indicat pentru a ameliora disconfortul și iritarea ochilor, cauzate de condiții de mediu precum praf, căldură, fum, vânt, aer condiționat, alergeni;
- in plus, XANTERDES conține o concentrație foarte scăzută de corticosteroid, desonid fosfat de sodiu, care contribuie la acțiunea dispozitivului medical împotriva iritațiilor minore ale suprafeței ochiului.

Mod de utilizare:
Se recomandă să instilați 1 picătură de XANTERDES în fornixul conjunctival, de trei ori pe zi, cu excepția cazului în care medicul indică altfel. Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicală.

Ingrediente:
Solutie oftalmica sterila, transparentă, fără conservanți, conținând gumă xantan 0,2% și desonid fosfonat de sodiu 0,025%.

Precautii:
Hipersensibilitate la componentele produsului; hipertensiune oculară și glaucom, infecții oculare (cum ar fi Herpes Simplex, infecția virală a corneei, conjunctivită bacteriană, virală sau fungică, tuberculoză și micoză oculară, blefarită purulentă și herpetică, orjelet); leziuni sau abraziuni ale corneei; boli legate de subțierea corneei.

Avertismente:
Produsul conține concentrații scăzute de corticosteroizi, prin urmare nu trebuie să fie utilizat în mod cronic, decât dacă este indicat de medic.
Foarte rar au fost raportate cazuri de calcifiere a corneei în asociere cu utilizarea picăturilor de ochi care conțin fosfat la unii pacienți cu corneea deteriorată semnificativ.
Utilizarea corticosteroizilor, mai ales dacă este prelungită, poate determina creșterea presiunii intraoculare. Prin urmare, se recomandă monitorizarea presiunii intraoculare în cazul utilizării corticosteroizilor pe perioade care depășesc două săptămâni. Deoarece corticosteroizii favorizează și apariția cataractei, se recomandă să nu îi utilizați pe perioade îndelungate.
XANTERDES se poate utiliza și de către persoanele care poartă lentile de contact, însă acestea trebuie să îndepărteze lentilele înainte de administrarea produsului și să aștepte 10 minute înainte de a le reintroduce.

Sarcina si alăptarea:
La copii și în timpul sarcinii produsul trebuie administrat doar în cazuri de nevoie reală și numai sub supraveghere medicală.

Reacții adverse:
Utilizarea produsului poate provoca ocazional arsuri ușoare după instilare.

Interacțiuni cu alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular.
Nu se cunosc interacțiuni ale produsului cu administrarea altor medicamente oftalmice.
Se recomandă însă să nu se administreze alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular în decurs de 10 minute de la instilarea soluției XANTERDES. 

Precauții pentru utilizare și păstrare:
Nu utilizați soluția XANTERDES dacă recipientul monodoză este deschis sau deteriorat.
Evitați atingerea vârfului recipientului deschis de ochi sau de orice suprafață, precum și contactul direct al acestuia cu ochiul.
Fiecare recipient monodoză trebuie utilizat imediat după deschidere.
Nu reutilizați produsul rămas, deoarece XANTERDES nu conține conservanți și produsul rămas se poate contamina. 
După deschiderea fiecărui plic de aluminiu, recipientele monodoză rămase trebuie păstrate în plic pentru a proteja produsul împotriva luminii. După deschiderea plicurilor de aluminiu, recipientele monodoză trebuie utilizate în termen de 28 de zile.
A nu se păstra la temperaturi peste 25 °C.
Nu utilizați XANTERDES după data de expirare.
Nu aruncați produsul în mediul înconjurător după utilizare.
Soluția XANTERDES poate fi administrată copiilor sau persoanelor cu capacități limitate, sub supravegherea unui adult responsabil.

EXCLUSIV PENTRU UZ OFTALMIC
A NU SE LĂSA LA VEDEREA SAU ÎNDEMÂNA COPIILOR

Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicală.

Prezentare:
20 flacoane monodoza x 0.3 ml



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review