Alergorom(Cromoglicat), solutie oftalmica, 20mg/ml x10ml, Rompharm

Alergorom(Cromoglicat), solutie oftalmica, 20mg/ml x10ml - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/MEDICAMENTE-CU-RETETA - ROMPHARM COMPANY
W60117
Indicatii: Alergorom picături oftalmice/nazale este indicat in tratamentul simptomatic sau profilactic al afecţiunilor oftalmice de cauză alergică şi in tratamentul rinitelor alergice sezoniere sau perene uşoare
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere Alergorom(Cromoglicat), solutie oftalmica, 20mg/ml x10ml, Rompharm

Indicatii:

Alergorom picături oftalmice/nazale este indicat in tratamentul simptomatic sau profilactic al afecţiunilor oftalmice de cauză alergică şi in tratamentul rinitelor alergice sezoniere sau perene uşoare pină la moderate.

Contraindicatii: 

Nu utilizaţi Alergorom – dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la cromoglicatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Alergorom.

Administrare: 

Utilizaţi intotdeauna Alergorom exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală recomandată in administrarea oftalmică este de 1 picătură in fiecare ochi de 4-6 ori pe zi iar in administrare nazală este de 1 picătură in fiecare nară de 4 ori pe zi. După ameliorarea simptomelor, doza poate fi scăzută, prin prelungirea intervalului dintre administrări.

Nu modificaţi doza administrată fără să vă adresaţi in prealabil medicului dumneavoastră. Se recomandă continuarea tratamentului pină la dispariţia completă a simptomelor. Tratamentul profilactic al rinitei alergice sezoniere trebuie să inceapă cu 2-3 săptămini inainte de expunerea la alergeni şi trebuie să continue pe tot parcursul sezonului. in general, efectul tratamentului poate fi observat după 7 zile in cazul rinitelor alergice sezoniere şi pină la 4 săptămini in rinita alergică perenă. Medicul dumneavoastră vă va consulta in această perioadă pentru a vedea cum răspundeţi la tratament.

Mod de administrare:

Inainte de administrarea picăturilor, spălaţi-vă pe miini.

- Cand administraţi picăturile, nu atingeţi cu virful picurătorului ochii, zona din jurul ochilor sau interiorul nărilor. Picurătorul se poate contamina cu bacterii care pot produce suprainfectări ale ochilor sau nasului, care pot determina afecţiuni grave. Pentru a evita orice fel de contaminare, nu atingeţi cu picurătorul nici un fel de suprafeţe.

- Nu utilizaţi acelaşi flacon pentru aplicare nazală şi oftalmică.

- Inchideţi flaconul după utilizare.

- Dacă folosiţi Alergorom impreună cu alte picături oftalmice, păstraţi un interval de cel puţin 15 minute intre administrări.

Dacă utilizaţi mai mult decit trebuie din Alergorom Dacă aţi pus in ochi mai mult de o picătură, clătiţi ochiul cu apă caldă. Nu vă mai administraţi altă picătură inaintea celei care urmează in mod obişnuit. Dacă vă administraţi nazal mai mult decit trebuie, poate să apară iritaţie mucoasei nasului. in acest caz adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Dacă uitaţi să utilizaţi Alergorom Dacă aţi uitat să utilizaţi Alergorom, utilizaţi doza imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi urmaţi tratamentul in mod obişnuit, la orele stabilite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă. Dacă incetaţi să utilizaţi Alergorom Continuaţi tratamentul cu Alergorom atit timp cit v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă doriţi să opriţi tratamentul, adresaţi-vă in prealabil medicului dumneavoastră. 

Compozitie: 

Substantanţa activă este cromoglicatul de sodiu. Fiecare mililitru picături oftalmice/nazale soluţie conţine cromoglicat de sodiu 20 mg. Un mililitru picături oftalmice/nazale soluţie conţine 29 picături.

Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, polisorbat 80, sorbitol lichid necristalizabil, edetat de sodiu dihidrat, apă purificată 

Precautii: 

Aveţi grijă deosebită cind utilizaţi Alergorom – dacă in timpul tratamentului cu cromoglicat de sodiu vi se efectuează o operaţie, suferiţi un traumatism sau prezentaţi o infecţie la nivelul ochiului, trebuie să cereţi sfatul medicului oftalmolog cu privire la continuarea tratamentului cu cromoglicat de sodiu – in cazul in care simptomele persistă, trebuie să il informaţi pe medicul dumneavoastră oftalmolog care va reevalua tratamentul – dacă aveţi astm bronşic, pentru a preveni apariţia unui episod acut, tratamentul cu Alergorom trebuie intrerupt treptat, pe o perioadă de cel puţin o săptămină – in caz de inflamaţii la nivelul ochiului şi in conjunctivita alergică, medicul oftalmolog va decide dacă puteţi utiliza lentile de contact.

Atentionari: 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

După administrare oftalmică, Alergorom poate produce tulburări de vedere uşoare. Ca urmare, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, trebuie să aşteptaţi pină ce tulburările de vedere (vederea inceţoşată) dispar. Alergorom administrat nazal nu vă afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Alergorom Una dintre componentele Alergorom este clorura de benzalconiu. 

Clorura de benzalconiu poate provoca iritaţie oculară. Evitaţi contactul cu lentilele de contact moi. Indepărtaţi lentilele de contact inainte de administrare şi aşteptaţi cel puţin 15 minute inainte de a le pune la loc. Se cunoaşte faptul că poate produce decolorarea lentilelor de contact moi. Administrare nazală Clorura de benzalconiu este iritantă şi poate provoca reacţii adverse la nivelul pielii.

Reactii adverse: 

Ca toate medicamentele, Alergorom poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate in funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

- foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

– frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane); – mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane); – rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane); – foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane); – cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile);

Administrare oftalmică -Tulburări oculare

Rare: senzaţii de arsură sau corp străin in ochi, inflamaţi la nivelul ochiului, inroşirea albului ochilor, uscăciunea ochilor sau, dimpotrivă, lăcrimare puternică, mincărime.

Administrare nazală

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Mai puţin frecvente: iritare a mucoasei nasului, durere de cap

Cu frecvenţă necunoscută: singerare din nas, ulceraţii ale mucoasei nasului, tuse, strănut, insuficienţă respiratorie

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

Mai puţin frecvente: modificări ale gustului, durere de cap Cu frecvenţă necunoscută: inflamaţie a limbii Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată in acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interactiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Dacă utilizaţi şi alte soluţii oftalmice, păstraţi un interval de cel puţin 15 minute intre instilaţii.

Sarcina si alaptarea: 

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări inainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă, aţi putea să rămineţi gravida sau alăptaţi, intrebaţi-l pe medical dumneavoastră dacă puteţi să utilizaţi Alergorom.

Prezentare ambalaj: 

10 ml

Conditii de pastrare: 

A nu se lăsa la indemina şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Alergorom după data de expirare inscrisă pe cutie şi pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se utiliza mai mult de 28 de zile de la prima deschidere a flaconului. A se păstra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A se ţine flaconul bine inchis.
Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:32
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.