Citrolin apa de gura, 120 ml, Pharco

P438796443
Citrolin apa de gura, 120 ml, Pharco - APA-DE-GURA - PHARCO
Pharco
Proprietăți: Indicatii terapeutice: CITROLIN este o combinatie medicamentoasa cu proprietati antiseptice/anestezice utilizata ca apa de gura,in urmatoarele afectiuni: - Leziuni ulceroase ale cavitatii bucale; - Gingivite, stomatite; - Iritatii mecanice [...]

Citrolin apa de gura, 120 ml, Pharco

Proprietăți:

Indicatii terapeutice:

CITROLIN este o combinatie medicamentoasa cu proprietati antiseptice/anestezice utilizata ca apa de gura,in urmatoarele afectiuni:

- Leziuni ulceroase ale cavitatii bucale;

- Gingivite, stomatite;

- Iritatii mecanice ale mucoasei bucale, determinate de proteze dentare sau alte dispozitive ortodontice;

- Dureri dentare, (inclusiv cele determinate de carii sau extractii dentare);

- Faringite si amigdalite: pentru a ameliora durerile faringiene, ca antiseptic si pentu a inlatura halena.

Compozitie:

100 ml contin: Cetrimid 25 mg Clorhidrat de lidocaina 3 mg

Excipienti:

acid citric anhidru, hidrogen fosfat de sodiu, simeticona, riboflavina, albastru de metilen, propilen glycol, p-hidroxibenzoat de metil, benzoat de sodiu, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica:

- produse pentru cavitatea bucala, alte preparate pentru tratamentul oral local, combinatii. 

Containdicatii:

- Hipersensibilitate la cetrimid, lidocaina sau la oricare dintre excipientii produsului.

- Copii sub 6 ani.

Precautii:

Daca CITROLIN vine in contact cu ochii sau urechile, se indeparteaza urgent cu cantitati mari de apa.Datorita efectului anestezic local, trebuie avut in vedere riscul de a musca buzele, obrajii,mucoasele sau limba. Produsul poate pozitiva testele antidoping.

Interactiuni:

Deoarece cetrimidul se absoarbe in proportie mica, este foarte putin probabil ca CITROLIN, ca antiseptic, sa influenteze actiunea altor medicamente administrate oral. In acelasi mod, este putin probabil ca alte medicamente administrate oral sa influenteze activitatea cetrimidului. Cantitatea de lidocaina din CITROLIN este prea mica pentu a determina orice interactiune semnificativa clinic cu alte medicamente administrate oral. Cu toate acestea, administrarea concomitenta cu alcool etilic sau cu medicamente care contin alcool etilic sau care determina efect antalcool cu alcoolul etilic nu este recomandata.

Doze si mod de administrare:

Ca si alte antiseptice/ anestezice CITROLIN se utilizeaza direct, fara dilutie, 15 ml (o lingura) apa de gura, de trei ori pe zi sau la nevoie.

Reactii adverse:

Experienta pe termen lung, a aratat o incidenta foarte mica a reactiilor adverse asociate cu utilizarea topica a cetrimidului. La concentratiile recomandate, cetrimidul este foarte bine tolerat, dar, ocazional, pot sa apara reactii cutanate iritative. De asemenea, dupa administrari repetate, rareori, au fost raportate reactii de hipersensibilitate. In cazul administrarii la dozele recomandate, clorhidratul de lidocaina este foarte bine tolerat si nu determina reactii alergice.

Prezentare:

120 ml



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:30
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review