SeptaNazal Spray nazal 1mg/50mg, 10 ml, KRKA

SeptaNazal Spray nazal 1mg/50mg, 10 ml, KRKA - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/FARMACIE/SISTEMUL-RESPIRATOR/SOLUTII-NAZALE - KRKA D.D. NOVO MESTO
P438799311

Clorhidratul de xilometazolina contracta rapid vasele de sange din mucoasa nazala si reduce congestia acesteia,precum si secretia de mucus.In acest fel,dispare senzatia de blocaj al nasului.

Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere SeptaNazal Spray nazal 1mg/50mg, 10 ml, KRKA

Indicatii:
Septanazal spray nazal contine clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Clorhidratul de xilometazolina contracta rapid vasele de sange din mucoasa nazala si reduce congestia acesteia,precum si secretia de mucus.In acest fel,dispare senzatia de blocaj al nasului.
Dexpantenolul este un derivat al acidului pantotenic,o vitamina car epermite vindecarea ranilor si protejeaza mucoasa nasului.
- pentru decongestionarea mucoasei din inflamatiile nazale (rinite) si pentru vindecarea leziunilor mucoasei,
- pentru ameliorarea inflamatiei non-alergice a mucosei nazale (din rinita vasomotorie),
- pentru tratamentul respiratiei nazale afectate dupa chirurgia nazala.
Poate fi utilizat la adulti si copiii si adolescentii cu varsta peste 6 ani.

Compozitie:
Substanţele active sunt: clorhidrat de xilometazolină şi dexpantenol.
Fiecare ml de spray nazal, soluţie, conţine clorhidrat de xilometazolină 1 mg şi dexpantenol 50 mg.
Un puf de 0,1 ml spray nazal, soluţie, conţine clorhidrat de xilometazolină 0,1 mg şi dexpantenol 5,0 mg. 

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată pentru adulţi, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani este de un puf în fiecare nară, până la de trei ori pe zi, după necesităţi. Dozele depind de sensibilitatea individuală şi rezultatul clinic. 

Contraindicatii:
Nu luaţi Septanazal:
-dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi alergic la clorhidrat de xilometazolină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
-dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o inflamaţie uscată, cu formare de cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca),
-dacă dumneavoastră sau copilului dumneavoastră vi s-a îndepărtat chirurgical glanda hipofiză sau vi s-au efectuat alte intervenţii chirurgicale la care a fost expus meningele (membrana care acoperă creierul).
Acest medicament nu trebuie utilizat la copiii cu vârsta sub 6 ani. 

Precautii:
Înainte să utilizaţi Septanazal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul sarcinii deoarece nu există date privind siguranţa la gravide.
Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul alăptării, deoarece nu se cunoaşte dacă clorhidratul de xilometazolina trece în laptele matern. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă este utilizat conform recomandărilor, nu se aşteaptă ca acest medicament să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.  

Prezentare:
10 mlData ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.