Bixtonim Xylo picaturi nazale 0.05% x 10ml, Biofarm

Bixtonim Xylo picaturi nazale 0.05% x 10ml, Biofarm -  - BIOFARM
BIOFARM
W47100

Bixtonim Xylo 0,5 mg/ml este indicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani pentru decongestionarea mucoasei nazale datorate corizei, rinitei vasomotorii şi rinitei alergice,facilitarea evacuării secreţiilor în afecţiunile sinusurilor paranazale,.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Bixtonim Xylo picaturi nazale 0.05% x 10ml, Biofarm

Bixtonim Xylo 0,5 mg/ml este indicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani pentru:

  • decongestionarea mucoasei nazale datorate corizei, rinitei vasomotorii şi rinitei alergice,

  • facilitarea evacuării secreţiilor în afecţiunile sinusurilor paranazale,

  • ca tratament adjuvant în otita medie, pentru decongestionarea mucoasei nazo-faringiene,.

  • facilitarea rinoscopiei.

Contraindicații:

  • hipersensibilitate la xilometazolină sau la oricare dintre excipienţi;

  • rinita sicca (inflamaţie a mucoasei nazale neînsoţită de secreţie);

  • glaucom, îndeosebi cu unghi închis.

  • copii cu vârsta sub 2 ani;

  • pacienţi cu hipofizectomie trans-sfenoidală sau după intervenţii chirurgicale cu expunere a durei mater.

Atenționări:

Ca şi alte medicamente simpatomimetice, xilometazolina trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii care prezintă o reacţie puternică la administrarea de substanţe adrenergice, care se manifestă prin insomnie, ameţeli, tremor, aritmii cardiace sau hipertensiune arterială.

Pacienţii care necesită tratament cronic cu xilometazolină pot folosi acest medicament o perioadă mai îndelungată numai sub supraveghere clinică atentă, deoarece există risc de atrofie a mucoasei nazale. Xilometazolina trebuie administrată cu prudenţă şi numai dacă beneficiul terapeutic depăşeşte riscurile potenţiale, în următoarele situaţii: pacienţi trataţi cu antidepresive inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot creşte tensiunea arterială; afecţiuni cardiovasculare grave (de exemplu afecţiuni coronariene grave, hipertensiune arterială); feocromocitom; tulburări metabolice (de exemplu, hipertiroidie, diabet zaharat).

Decongestionantele simpatomimetice pot produce hiperemie reactivă a mucoasei nazale, în special ca urmare a tratamentului prelungit sau dacă se administrează doze mari. În caz de tratamente repetate sau în cazul utilizării cronice a acestui medicament se poate produce sindrom de rebound congestiv şi îngustarea căilor aeriene. Aceasta se poate manifesta, eventual, prin congestia cronică a mucoasei nazale (ozenă). În cazurile moderate, se poate opri administrarea medicamentului într-o nară, administrându-se doar în cealaltă nară până la reducerea intensităţii simptomelor, pentru a menţine, în parte, permeabilitatea căilor respiratorii nazale.

Medicamentul conţine clorură de benzalconiu care este iritant. Poate provoca reacţii adverse cutanate.

Interacțiuni:

Administrarea concomitentă a xilometazolinei cu antidepresive inhibitorii ale monoaminooxidazei (IMAO) de tipul tranilciprominei sau cu antidepresive triciclice poate determina creşterea tensiunii arteriale (datorită efectelor cardiovasculare induse de xilometazolină).

Nu se recomandă utilizarea concomitentă a altor preparate nazale care conţin simpatomimetice

Sarcina:
Nu este cazul, având în vedere grupa de vârstă căreia îi este destinat medicamentul.

Prezentare:
10ml



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review