Clotrimazol 10, 87mg/ml, 23ml Biofarm

P479850105
Clotrimazol 10, 87mg/ml, 23ml Biofarm - TRATAMENTE - BIOFARM
BIOFARM

Poate fi utilizat pentru a trata toate infecțiile fungice ale pielii cauzate de dermatofiti, drojdii, mucegaiuri sau a altor ciuperci. Medicamentul poate fi utilizat pe pielea păroasă, dar și în infecțiile fungice ale urechii externe (otite externe) și ale urechii medii (otomicoze).

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Clotrimazol 10, 87mg/ml, 23ml Biofarm

Poate fi utilizat pentru a trata toate infecțiile fungice ale pielii cauzate de dermatofiti, drojdii, mucegaiuri sau a altor ciuperci. Medicamentul poate fi utilizat pe pielea păroasă, dar și în infecțiile fungice ale urechii externe (otite externe) și ale urechii medii (otomicoze).

Penetrează straturile afectate ale pielii şi atacă fungii, distrugându-i şi inhibând creşterea acestora. Este indicat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor peste 5 ani.

Compoziţie:

Substanţa activă este clotrimazol. Un gram soluţie cutanată conţine clotrimazol 10 mg.

Celelalte componente sunt: alcool etilic, polietilenglicol 400. 

Mod de administrare:

  • Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. 
  • Se aplică numai pe pielea curată şi uscată. După aplicare, zona afectată nu se acoperă cu pansament decât la recomandarea medicului.
  • În cazul în care simptomatologia nu se ameliorează după 4 săptămâni de tratament, se recomandă consultarea unui medic şi repetarea examenului microbiologic, pentru a confirma diagnosticul şi a institui terapia corespunzătoare. 
  • Contraindicatii:

Contraindicat dacă sunteți alergic la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, la copii cu vârsta sub 5 ani. 

Precauții:

  • Dacă în timpul tratamentului apar fenomene de iritaţie la locul aplicării sau reacţii alergice la clotrimazol, tratamentul trebuie întrerupt.
  • Onicomicozele, datorită amplasării, în general nu sunt rezolvabile numai cu terapie antifungică locală, necesitând tratament sistemic asociat. 
  • Se recomandă prudenţă la utilizare în primul trimestru de sarcină (vezi pct.4.6.Sarcina şi alăptarea).
  • Deoarece nu se ştie dacă clotrimazolul aplicat local se excretă în laptele uman, se va administra cu prudenţă la femeile care alăptează, numai după evaluarea raportului risc potenţial pentru sugar/beneficiu terapeutic matern. 
  • Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
  • Nu exită date adecvate privind administrarea clotrimazolului la femeile gravide .Studiile la animale au evidenţiat că doze crescute de clotrimazol pot avea efecte embriotoxice. Riscul potenţial pentru om este necunoscut.
  • Clotrimazolul traversează bariera feto-placentară. Nu există studii clinice controlate efectuate la gravide.
  • Se recomandă evitarea utilizării clotrimazolului în primul trimestru. În trimestrele II şi III de sarcină,
  • CLOTRIMAZOL soluţie cutanată se va utiliza numai dacă este absolut necesar, după evaluarea atentă de către medic a raportului risc potenţial fetal/beneficiu terapeutic matern.
  • Întrucât nu se cunoaşte dacă clotrimazolul, după aplicarea topică, se excretă în laptele matern, administrarea medicamentului se face cu precauţie la femei, în perioada de alăptare, numai în cazul în care medicul consideră că beneficiul terapeutic depăşeşte riscul posibil. 

Prezentare:
23 ml



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:32
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review