Cosmo Pharm Ulei Esential Turmeric(Curcuma), 10 ml

  • -10%
Cosmo Pharm Ulei Esential Turmeric(Curcuma), 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489116

CURCUMA LONGA – 10 ml ulei esential integral pur de Turmeric pentru uz intern.

100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din rizomii plantei Curcuma longa.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

[...]

Descriere: Cosmo Pharm Ulei Esential Turmeric(Curcuma), 10 ml

Turmericul, condimentul auriu cu aroma puternica, este celebrat de peste 4.500 de ani atat ca hrana, cat si ca medicament. In jurul anului 500 î.Hr., turmericul a aparut ca o parte importanta a medicinei ayurvedice, un vechi sistem indian de vindecare naturala care se practica pana în zilele noastre. Nu degeaba literatura ayurvedica contine peste 100 de termeni diferiti pentru turmeric, inclusiv jayanti, care înseamna „cel care învinge bolile”.

Vaporii turmericului au fost folositi pentru a atenua congestia, sucul de turmeric pentru a vindeca rani si vanatai, iar pasta de turmeric în afectiuni ale pielii, inclusiv variola, varicela, pete pigmentare si zona zoster.

In cultura populara indiana, importanta turmericului depaseste cu mult granitele medicinei. Religia hindusa vede turmericul ca fiind de bun augur si sacru, fiind purtat ca amuleta pentru protectie impotriva spiritelor rele, ca simbol al sanatatii, fericirii, fertilitatii, puritatii, prosperitatii si noilor începuturi.

In ziua de astazi, cei mai multi dintre noi recunosc turmericul ca un condiment exotic, dar în ultimii ani, mirodenia Indiana a atras interesul pentru proprietatile sale naturale de vindecare datorita curcuminei, substanta cu puternic efect antioxidant care îi ofera culoarea vibranta.

Uleiul esential de curcumin are proprietati antiinfamatorii semnificative despre care se spune ca rivalizeaza cu cele întalnite în medicamentele de sinteza cu puternice efecte în reducerea infamatiei, dar fara actiunile toxice ale acestora asupra organismului.

Iar atunci cand turmericul si tamaia (Boswellia) sunt combinate, cele doua uleiuri lucreaza sinergic pentru a produce un efect de neegalat impotriva infamatiei, intrucat acidul boswellic creste biodisponibilitatea curcuminei.

Studiile moderne au demonstrat ca efectele antioxidante puternice ale curcuminei protejeaza celulele sanatoase si distrug celulele canceroase mutante înainte ca acestea sa se raspandeasca în organism.

Cercetarile au aratat ca uleiul esential de turmeric reduce simptomele generale ale depresiei si functioneaza, de asemenea, ca agent anti-anxietate atunci cand este luat pentru o perioada de opt saptamani.

Folosit in aromoterapie, parfumul natural cald si lemnos al uleiului esential de turmeric ajuta la energizarea, calmarea si intarirea corpului si a mintii. In aplicatii cosmetice, uleiul curata, hraneste, uniformizeaza, calmeaza, revigoreaza pielea, iar in masaje, sprijina procesul natural de recuperare si revigorare al corpului, promoveaza fermitatea pielii si ajuta la calmarea durerilor locale.

Ulei de Turmeric beneficii (administrare internă):

  • Antiinflamator;
  • Antibacterian;
  • Antiviral;
  • Antioxidant;
  • Antianxios;
  • Antitumoral;
  • Energizant.

Uleiul de Turmeric Este Indicat In:

  • Inflamatii articulare;
  • Boli reumatice;
  • Tulburari digestive;
  • Infectii respiratorii;
  • Boli hepatice;
  • Afectiuni cardiovasculare si metabolice;
  • Alergii;
  • Afectiuni tumorale;
  • Boli de piele;
  • Depresie.

Poate fi combinat cu: ulei esential de: Frankincense/Boswellia sacra, Boswellia serrata, Lavanda, Grapefruit si Portocala dulce.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

Adulti: 2-3 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta după o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampi de aromaterapie. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături).

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe
    A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE:

Ulei esential integral 100% natural pur de Turmeric (Curcuma Longa). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review