Cosmo Pharm Ulei Esential Pin, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Pin, 10 ml - ULEIURI-ESENTIALE - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489124

Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din acele plantei Pinus sylvestris.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

[...]

Descriere: Cosmo Pharm Ulei Esential Pin, 10 ml

Originar Europei, Pinus Sylvestris este un conifer care supravietuieste nu doar intemperiilor, solurilor sarace, nisipoase, si zonelor stancoase, dar si timpului, copacul vesnic verde traind pana la varsta de 300 de ani.

Adaptarile care ii permit sa supravietuiasca vanturilor puternice, secetei sau iernilor lungi si reci sunt frunzele modificate ca ace cu o pelicula uleioasa, pe care aceasta planta o sintetizeaza.

In istorie, acele de pin au fost folosite ca umplutura pentru saltele, deoarece se credea ca au capacitatea de a proteja impotriva puricilor si paduchilor.

Acele au fost de asemenea mestecate pentru a proteja impotriva scorbutului datorita continutului bogat de vitamina C, iar in Grecia antica, pinul a fost folosit de Hipocrate pentru a trata afectiunile respiratorii, a reduce simptomele racelii, a calma inflamatiile, infectiile si de a usura disconfortul respirator.

Totodata, este excelent pentru vedere si pentru sanatatea pielii, fiind o sursa buna de vitamina A. Astazi, uleiul de pin continua sa fie folosit pentru beneficii terapeutice similare si capacitatea sa de a: reduce inflamatia si roseata, proteja impotriva infectiilor sinusale, curata mucusul, vindeca afectiuni ale pielii precum eczema si psoriazisul.

Stimuleaza sistemul imunitar, lupta impotriva infectiilor fungice si virale.

Numeroasele sale beneficii pentru sanatatea si puritatea sa l-au facut unul dintre cel mai utilizate uleiuri esenniale in aromoterapie.

Acesta are un impact pozitiv asupra starii de spirit, revigoreaza mintea si corpul, ofera energie, creste concentrarea si induce o stare pozitiva. Prin difuzarea uleiului de pin, spatiile interioare benefciaza de eliminarea mirosurilor neplacute, a virusurilor si a bacteriilor din aer.

Utilizat topic, direct pe piele, uleiul esential de pin calmeaza mancarimea, inflamatia si uscaciunea, controleaza transpiratia excesiva, previne infectiile fungice, protejeaza impotriva infectiilor, incetineste aparitia semnelor de imbatranire si imbunatateste circulatia.

Ulei de Pin beneficii (administrare internă):

  • Antibacterian;
  • Antiseptic;
  • Antifungic;
  • Antiinflamator;
  • Analgezic;
  • Decongestionant;
  • Expectorant;
  • Detoxifiant;
  • Diuretic;
  • Calmant;
  • Antioxidant;
  • Hidratant;
  • Revigorant.

Uleiul de Pin Este Indicat In:

  • raceli;
  • gripe;
  • viroze;
  • sinuzita;
  • infectii fungice sau bactericide;
  • eczeme;
  • psoriazis depresie;
  • stres si anxietate.

Poate fi combinat cu: ulei esential de: rozmarin, lavanda, eucalypt, peppermint/menta dulce.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

Adulti: 2-3 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta după o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampi de aromaterapie. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături).

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe
    A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Ulei esential integral 100% natural pur de Pin (Pinus Sylvestris). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review