Cosmo Pharm Ulei Esential Lavanda, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Lavanda, 10 ml - ULEIURI-ESENTIALE - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489121

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA – 10 ml ulei esential integral pur de LAVANDĂ pentru uz intern.
100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL
Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din partea aerienă a plantei.

100% PUR
Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Aroma vindecatoare din gradina Mediteraneana.

[...]

Descriere: Cosmo Pharm Ulei Esential Lavanda, 10 ml

Originara din bazinul Marii Mediterane, lavanda este folosita pe scara larga de mii de ani datorita aromei florale linistitoare care este adesea adaugata parfumurilor, uleiurilor de masaj si produselor de ingrijire a pielii.

Primele consemnari despre calitatile vindecatoare ale lavandei dateaza inca din anul 77.d.Hr, cand medicul militar grec Dioscoride recunostea lavanda pentru beneficiile terapeutice si antiseptice, pentru utilitatea sa in tratarea intepaturilor de insecte, dar si pentru parfumarea vesmintelor.

Lavanda s-a raspandit pe intregul continent european din Grecia, ajungand din insulele Hyeres, pe campurile din sud-estul Frantei. Solul prosper si soarele bland al regiunii Provence au facilitat recunoasterea Frantei ca cea mai importanta regiune de cultivare a lavandei si cel mai mare producator de ulei esential de lavanda din lume.

Considerat panaceul aromoterapiei, uleiul esential de lavanda are numeroase intrebuintari. Pe langa aroma sa cu efect calmant, lavanda ofera beneficii de ingrijire a pielii atunci cand este aplicata local. Uleiul esential LAVANDULA ANGUSTIFOLIA contine proprietati de curatare si antioxidante.

În aromaterapie, Lavanda este cel mai utilizat ulei esential datorita versatilitatii si parfumului placut.

Calitatile calmante si relaxante continua sa fie cele mai notabile atribute ale Lavandei. Aplicat local, uleiul de lavanda este folosit frecvent pentru a reduce aspectul imperfectiunilor pielii, este adaugat in apa de baie pentru a elimina stresul.

Parfumul lavandei amelioreaza stresul, depresia si migrenele. De asemenea, este un veritabil antiinflamator si are proprietati antiseptice. Ca si alte plante din familia mentei, levanda va respinge insectele precum tantarii, puricii, moliile si capusele.

ULEI ESENTIAL DE LAVANDĂ BENEFICII (ADMINISTRARE INTERNA):

  • Antiinflamator
  • Antifungic
  • Antidepresive
  • Antiseptice
  • Antibacteriene
  • Antimicrobiene
  • Antispastice
  • Analgezice
  • Detoxifiante
  • Hipotensive
  • Sedative

INDICAT IN

  • dureri articulare
  • inflamatii
  • depresie
  • stres
  • anxietate
  • imunitate scazuta

Poate fi combinat cu: ulei esential de: tamaie, lamaie, grapefruit, rozmarin, cimbru.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

3-4 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca intr-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de lingurita de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale: 

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lămpi de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

Ambalat în recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe

A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Produsul contine ulei esential integral, 100% natural, pur de Lavanda. Obtinut prin distilare cu aburi din parti aeriene ale plantei Lavandula angustifolia.

Ulei esential integral, 100% natural, pur de Lavanda (Lavandula angustifolia). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate./////////////666



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review