Pulbere de Ovaz Verde, 250g

Pulbere de Ovaz Verde, 250g - PRODUSE-NATURISTE - QUANTUM PHARM
P438799715
Pulberea de ovăz verde (Avena sativă) este un supliment alimentar obținut prin înghețarea la -40 grade Celsius, apoi uscarea lentă sub vid avansat și măcinarea foarte [...]

Descriere: Pulbere de Ovaz Verde, 250g

Pulberea de ovăz verde (Avena sativă) este un supliment alimentar obținut prin înghețarea la -40 grade Celsius, apoi uscarea lentă sub vid avansat și măcinarea foarte fină (200 mesh) a frunzelor tinere de ovăz verde, recoltate atunci cînd au înălțimea de 20-25 cm. La aceste dimensiuni, înainte de formarea tulpinii propriuzise, planta acumulează cea mai mare concentrație de nutrienți – pentru că în etapele sale de dezvoltare ulterioară să-i folosească pentru sinteza diferențiată a structurilor sale (tulpina/păi, spic, semințe, etc).

Plantele tinere de ovăz reprezintă o sursă complexă de nutrienți foarte valoroși, necesari organismului uman ca aport zilnic: proteine, clorofilă, fibre vegetale, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K) minerale (K, Fe, Că, Mg) și microelemente (Zn, Se). Alături de acestea se găsesc componente de asemenea foarte valoroase prin efectul lor asupra metabolismului și echilibrului biochimic al organismului: bioflavonoide, enzime, polifenoli.

Ovăzul verde conține de asemenea beta glucan, polizaharid cu rol complex implicat în multe procese biochimice, unele legate de stimularea și întărirea sistemului imunitar.

Există studii comparative care au pus în evidență un conținut net superior de nutrienți în pulberea de ovăz verde, față de alte surse vegetale recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății.(1)

Cîteva exemple sugestive legate de conținutul de nutrienți al frunzei de ovăz verde:

- conține de la fel de multă vitamina C ca și portocalele

- conține mai multă vitamină A decît salată verde, roșiile sau varză

- aproape la fel de mult calciu ca și laptele de vacă

- de 3 ori mai mult fer decît spanacul

Prin consumarea de ovăz verde, toate aceste componente se absorb și generează un efect sinergic, făcînd din produsul pulbere organică de grâu verde un supliment alimentar complex, care ameliorează calitatea vieții tuturor celor care îl introduc în dieta lor zilnică.

Aducînd în atenția semenilor noștri acest produs, nu facem decît să propunem întoarcerea la o hrană cît mai curată, mai naturală și mai neprocesată industrial, cu certe și imediate beneficii asupra sănătății și stării lor de bine.

Beneficii ale introducerii pulberii de ovăz verde în dietă:

Detoxifiere:

- prin aport de citocrom oxidază, catalază, peroxidază și/sau SOD, vitaminele A,C, E – recunoscute pentru efectul lor antioxidant, se asigură o protecție sporită și o mai mare capacitate de autoapărare a organismului împotriva efectelor nocive generate de radicalii liberi

- fibrele vegetale ameliorează tranzitul intestinal, facilitează eliminarea toxinelor la acest nivel și ajută la refacerea și menținerea unei flore intestinale normale, ameliorînd astfel digestia și întărind sistemul imunitar (3)

- consumul constant de ovăz verde asociat cu un aport corespunzător de apă (minim 30 ml per kg corp pe zi) intensifică diureza și implicit eliminarea de cataboliți și toxine pe cale urinară (2)

- prin consum de ovăz verde se produce alcalinizarea mediului intern și se reduce dezechilibrul acido-bazic, influentînd direct pH-ul organismului, cu efecte imediate asupra: perioadei de refacere din convalescență, a perioadei de recuperare după efort fizic intens, drenajului renal și hepatic, digestiei, inflamației articulare, etc. (1, 2,3,4)

Întărirea sistemului cardiovascular:

- sînt studii care atestă efectul hipolipemiant și reducerea oxidării LDL ca urmare a consumului zilnic de pulbere de ovăz verde timp de 40 - 60 zile (4)

- aportul de vitamină C și minerale precum calciul, sodiul și potasiul, ajută la păstrarea integrității și elasticității vaselor de sînge, aportul de calciu și fer stimulează formarea eritrocitelor, iar toate acestea împreună cu asimilarea de clorofilă refac capacitatea organismului de a ține sub control mecanismele coagulării – respectiv ale dizolvării trombilor. (1)

- o mai bună structură și funcționare a sistemului cardiovascular înseamnă o mai bună protecție internă, o mai bună irigare cu sînge, oxigen și nutrienți a tuturor organelor și implicit o stare de bine generalizată la nivelul întregului organism. (1,2,3)

Creșterea rezistenței la stres și oboseală:

Compoziția bogată în magneziu organic și în vitaminele grupului B, inclusiv B6, fac din acest produs un tonic foarte util în perioadele de efort intelectual intens, ca și în perioadele de oboseală și epuizare fizică și psihică.

Utilizare: ca tonic general, amestecînd pulberea cu lichide reci sau la temperatura camerei, sau presărind-o peste salate.

Pentru tonifiere și creșterea rezistenței la îmbolnăviri, se pot urma cure intensive de 4-6 săptămîni mai ales primăvara devreme și înainte de intrarea în sezonul rece (cîte 2 lingurițe de două/trei ori pe zi înainte de mese).

La fel în perioadele de convalescență, de recuperare după efort fizic și/sau intelectual intens (competiții sportive, perioade de examene etc).

Consumul zilnic asigură organismului detoxifierea și necesarul de nutrienți pentru refacere echilibrului biochimic intern, după dezechilibrele biochimice induse de curele de slăbire.

Pentru asigurarea și menținerea stării de bine, poate fi de asemenea consumat ca tonic general și detoxifiant în mod constant, zilnic cîte două lingurițe.

Preparare: o linguriță de pulbere de ovăz verde se amestecă în 50 – 100 ml apă plată, suc de fructe, sana ori iaurt. Produsul nostru este o pulbere extrem de fină, rezultată prin cernerea măcinaturii de frunze verzi de grâu prin sitele de 200 mesh (particule sub 0,05 mm). Din amestec va rezulta un suc de o culoare verde intens, foarte agreabilă.

O astfel de porție se consumă de preferat înainte de masă dimineață și seara.

Rezultatul este o stare de bine generalizată, rezistență la efort și la îmbolnăviri, tonus și vioiciune, somn liniștit și odihnitor, recuperare mai rapidă după efort sau din convalescență, piele catifelată, elastică și hidratată, poftă de viață, tonus și apetit sexual.

Recomandari:

se dizolva 1 lingurita de pulbere intr-un pahar de apa, suc de fructe sau legume, ceai sau shake, ori se adauga in diferite salate.
Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:50
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review